Skip to main content

Meld je aan voor de live training: Teken je ontwikkelgesprek

Live training: Teken je ontwikkelgesprek

Voor onderwijzers, ouders en jongerenbegeleiders

Onze maatschappij en onderwijs wordt steeds digitaler. En dat heeft ons veel gebracht. Kijk maar naar de mogelijkheden voor afstandsonderwijs en afstandscommunicatie. Helaas brengt de digitalisering ook de nodige uitdagingen met zich mee.

We missen bijvoorbeeld de connectie met jongeren, die wij als professionals zo belangrijk vinden. Wat denken en voelen jongeren nu echt? En hoe kom je hierachter? Nou, door jongeren dus op een andere manier aan te spreken. Zo vind je de verbinding weer terug. Hoe je dat precies doet? Door jongeren online te benaderen. Door ze fysiek aan te spreken en hun motoriek aan te zetten. En door visueel aan te sluiten bij hun eigen referentiekader. Dát spreekt jongeren aan en zó vind je die verbinding terug en lukt het je wél om ze met plezier over hun toekomst te laten nadenken.

Dat is precies waar deze LIVE training voor is.

Je start tijdens de training met een goede basis en weet hierna niet alleen WAAROM tekenen goed werkt; je gaat dit met collega-onderwijsprofessionals ook uitproberen. Hiervoor krijg je visuele basistools, waarmee je ook direct aan de slag gaat. Zo ga je ervaren waarom niet alleen een leerling/student tekenen best lastig kan vinden, maar ook dat dit voor ons, volwassenen, een uitdaging kan zijn. Met de tools en training overwin je die uitdaging en ben je er klaar voor om tekenen vaker te gebruiken. Want: tekenen werkt goed. Zéker bij jongeren.

Ik leer je

 • Wat er nodig is om tekenen in te zetten bij gesprekken
 • Hoe je start met visueel gesprekken voeren
 • Bij welke deelnemer welke vorm werkt
 • Hoe je nog verdere verdieping kan zoeken

Jouw investering

Slechts 35 euro. Na afloop van deze live training ontvang je in je mailbox nog een cadeautje: de 3 templates – die tijdens de training behandeld worden – met een unieke kortingscode voor het gehele programma van ‘Doe ut lekker selluf’.

De praktische zaken

Wanneer is de live training?

 • Donderdag 6 mei van 09:00 tot 11:30 uur

Waar is de live training?

 • Online via Zoom*

*Heb je de Zoom-app nog niet op jouw device staan? Download dit programma dan vooraf via deze link. In je aanmeldbevestiging ontvang je jouw unieke link om de live training te volgen. Je kunt de live training ook zonder de app via je browser volgen. Vul hiervoor de ‘Meeting ID’ in op deze pagina van Zoom.

Reserveer op tijd een plekje. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Aanmelden

Exclusieve live training door Bianca Berndsen

 • Met de ‘Doe ut lekker selluf’; de Teken je Toekomst-formule ga je jongeren bereiken. Ook de jongeren die zich niet uitspreken, er met snelle praatjes van af willen komen of die tekstueel niet vaardig zijn.
 • Je gaat als professional van vraagtekens en interpretaties naar inzicht en open antwoorden door het gesprek anders aan te gaan.
 • Je ervaart hoe het is om als deelnemer “Doe ut lekker selluf” te doen en je oefent óók al in de praktijk met collega-professionals.
 • Je krijgt praktische handvatten, waardoor je morgen al aan de slag kunt in plaats van eerst een jaar lang methodes moeten aanpassen, draagvlak in je onderwijsinstantie te creëren of plannen van aanpak te hoeven schrijven.
 • Dit plug & play programma zorgt vanaf het eerste moment voor heel veel plezier én andere input en output.
Doe ut lekker selluf helpt

Doe ut lekker selluf zorgt ervoor dat je gesprekken niet langer in een hoop vraagtekens, sociaal gewenste antwoorden of stoere taal resulteren. Fijn voor ouders, jongerenbegeleiders en iedereen die op welke manier dan ook met pubers te maken heeft. Het helpt op een andere manier met ze te communiceren. Dit door individueel, maar ook mét de jongere in kwestie te tekenen. En naar aanleiding van de tekening een gesprek te voeren. Andere input betekent tenslotte ook andere output.

Wat we doen

Niet iedereen wil, kan of hoeft te tekenen om een gesprek op een andere manier te kunnen voeren. Wij laten je zien hoe je het begrip ‘tekenen’ breed kunt inzetten. En we helpen je te achterhalen welke methode het best bij jouw puber past. Zo stoom je hem of haar op een leuke manier klaar voor de (belangrijke) keuzes die eraan komen. Of het nu gaat om eenvoudige kortetermijnplanning-keuzes of een ‘grotere keuze’ voor een vervolgopleiding of baan.

Over Bianca

Bianca heeft inmiddels ruim 12 jaar ervaring op het gebied van onderwijs en jeugd. Daarnaast werkt ze als tekenaar. De kracht van tekenen werd haar pas echt duidelijk toen zij haar 2 werelden met elkaar verbond en tekenen als leertool binnen het onderwijs introduceerde. Jongeren begrepen veel beter waarover de lesstof ging. Ook konden ze de informatie beter onthouden én stelden ze opeens hele andere vragen. Zo ontstond dan ook het idee voor “Doe ut lekker selluf”.

78
jongeren

succesvol geholpen

Zij gingen je voor!

“Bedankt voor de kennismaking met mijn onderschatte talent. Wat een verschil als je het gesprek op deze manier voert, zeg! Boven verwachting leuk en een hele goede aanvulling op de huidige methoden.”

PieterSLB’er mbo

“Super bedankt voor je energie en inspiratie. Heel verrassend dat ik gesprekken anders ervaar, maar ook anders insteek.”

SheridaDocent vo

“Een leuke manier om met serieuze gespreksonderwerpen bezig te zijn. Bianca en Chantal slagen erin om werkvormen te bedenken die voor alle leeftijdsgroepen geschikt zijn. Een aanrader voor ouders, docenten en loopbaancoaches!”

Sylvia TersteegLoopbaancoach bij Meer voor morgen

Bekijk de ervaringen van Petra en Marscha op Vimeo

Video bekijken

Inschrijven voor de live training

€35,- per persoon

Donderdag 6 mei

 • Van 09:00u tot 11:30u
 • Online via Zoom
 • Nog 18 plekken beschikbaar
De 6e ben ik er bij!